Предмет навчальної дисципліни  морфологічний і хімічний склад м’яса і продуктів забою, їх властивості, біохімічних змін у сировині під час зберігання. Метою вивчення дисципліни є формування у студентів системи знань щодо морфологічного і хімічного складу м’яса і продуктів забою, їх функціональних властивостей, біохімічних змін у сировині під час зберігання і технологічного оброблення, порівняння ефективностей різних способів здійснення технологічних процесів для досягнення високої якості продукції, скорочення витрат сировини, енергії і трудоресурсів.
Основними завданнями вивчення дисципліни є:
- вивчення будови, хімічного складу, фізичних характеристик м’яса та продуктів забою;
- ознайомлення з функціональними властивостями м’ясопродуктів та їх змінами під впливом ферментних і мікробних процесів;
- вивчення фізико – хімічних і біохімічних процесів під час технологічного оброблення сировини і виробництва продуктів;
- формування у студентів наукового підходу до удосконалення технологічних процесів у м’ясній промисловості.